V20 - 899 Valencia is a bright new presence in San Francisco’s sunny Mission district.

 

An area noted for its colorful murals and graceful Victorians. Responding to the neighborhood’s existing housing, V20 employs a series of setbacks and deep upper-floor recesses to create a multi-layered façade that adds visual depth.  The orange and charcoal exterior is a nod to the Mission’s playful palette; glass-and metal-paneled facades lend texture and pattern to the composition.  The custom- designed flats and townhouses with individualized, layouts give each residence a unique feel.  Private and common roof decks and a generous courtyard supply abundant outdoor living space while large windows afford views of Downtown, Bernal Heights, and Twin Peaks.  The interior scheme features dark accented cabinets offset by pale wood floors. 
Resident parking is below grade, while at ground level, generous storefront glazing and varied commercial tenants enliven the street.  

 
KM-899Valencia-3-24-2015219715.jpg